ekorrit9

Julgåvor m.m.

Nu närmar sig julen och då är det vanligt att visa kunder och personal uppskattning genom någon form av julgåva och/eller julbord eller julfest. Just i år kommer man förmodligen att välja bort julbord och julfest pga corona, men istället finns möjlighet att kombinera julgåvan med den sk coronagåvan.

Julgåvor till personalen är avdragsgilla i sin helhet om priset på gåvan uppgår till maximalt 450 kr inkl. moms. Man får under perioden 1 juni – 31 dec ge sin personal en coronagåva värd 1 000 kr inkl. moms. I juletider går det bra att kombinera julgåvan med coronagåvan och då får det sammanlagda värdet inte överstiga 1 450 kr inkl. moms.

Julgåva till kunder är dock inte avdragsgilla med undantag för reklamgåvor. Som reklamgåvor räknas enklare presentartiklar som är försedda med företagets logotype. Beloppsgräns är 300 kr exkl. moms. Representationsgåvor till kunder, som syftar till att inleda eller bibehålla en affärsförbindelse är avdragsgilla med högst 300 kr exkl. moms, men får inte ges vid helger (jul) och personliga högtidsdagar, för då räknas det som personlig generositet.

Sommarjobb, skatt eller inte?!

Om du är studerande eller ungdom som tänker sommarjobba i sommar. Läs Skatteverkets information om vad du ska tänka [ ... ]

Läs mer >>
Coronagåva

Coronagåva – 2 000 kr utan beskattning Regeringen har tidigare meddelat (se 21:70) att den så kallade coronagåvan  [ ... ]

Läs mer >>